Nytt år, nye muligheter

Ble julefeiringen finansiert ved kredittkort? Da er du ikke alene. Julen er en av de mest forbruksdrevne høytidene, og over en halv million nordmenn bruker kredittkort til å dekke utgiftene den medfører. Dersom du utsetter tilbakebetalingen og rentene begynner å påløpe, ender du raskt opp med å betale tilbake langt mer enn det faktisk kostet.

Hvis du kun betaler ned minimumsbeløpet vil en kredittkortregning på bare 10 000,- kr. faktisk ta deg fem år og seks måneder å tilbakebetale. Og med en effektiv rente på 22% vil regninga være 70% høyere enn det den var i utgangspunktet. Da kan du bare tenke deg hvor mye du vil tilbakebetale dersom det er snakk om 50 000,- kr. eller 100 000,- kr. eller kanskje til og med 200 000,- kr.

Kredittkortrenter skal man ikke kimse av. Det er de høyeste rentene vi har og kan i verste fall ligge opp i mot 30%.  Med 28% nominell rente vil de 50 000,- kr. koste deg hele 159 871,- kr. dersom du nedbetaler de over 10 år.

Hvis du eier bolig finnes det langt billigere måter å betale ned gjelden. Med vanlig boliglånsrente på 2,5% vil prislappen for moroa ligge på 7000,- kr. istedenfor 109 000,- kr. Dess mer lån, dess mer besparing.

 

Prosessen rundt refinansieringen, den tar vi oss av. Så start det nye året med å legge av pengene du ville brukt på å nedbetale kredittkortet over på en sparekonto, slik at du heller kan være foran problematikken neste gang og slipper å leve på etterskudd. Det er i hvert fall mitt nyttårsforsett!

 

Godt nyttår!