Rydd opp i økonomien

Skattemelding-2017-Ola-Normann-rotert-777x437.png

Skattemeldingen er et sentralt dokument når du vurderes for nye låneopptak ettersom den gir full oversikt over gjelden din. Vi nærmer oss det nye året med stormskritt og i den forbindelse bør du fokusere på å få bukt med mye av den unødvendige smågjelden, spesielt dersom du ønsker å ta opp lån i 2019.

Opprydding i skattemeldingen går ut på å fjerne unødvendige gjeldsposter. Nedbetal små kredittkortlån så godt det lar seg gjøre. Noen gjeldsposter er større enn andre, og det å trylle frem opp i mot 500 000,- kr. på en mnd. er nok noe de fleste ikke greier. Dersom du eier bolig, kan det rett og slett lønne seg å få refinansiert dette inn i boliglånet. Det finnes mange grunner til hvorfor du bør refinansiere ekstern gjeld inn i boliglånet, langt flere enn at det lønner seg med tanke på opptak av nytt lån. Økonomisk sett er det ryddig å betale ned på én gjeldspost, for ikke å snakke om besparingen av renter og gebyrer det medfører.

Se på dette som en liten påminnelse om at året snart er over og skattemeldingen da er satt. Det er fint å starte det nye året med blanke ark, om ikke blanke så i det minste med færre gjeldsposter. Det lar seg også gjøre å refinansiere inkassogjeld dersom du eier bolig, og dét ville i alle fall jeg satt pris på å starte året uten. :-)