Kredittkort - Do´s and dont´s

I de fleste lommebøker ligger det minst ett kredittkort. Noen bruker det, noen bruker det ikke. Noen har det til nødsituasjoner, noen bruker det kontinuerlig, mens andre kun bruker det utenlands. Dersom du har et kredittkort som brukes bør det fullstendige beløpet nedbetales hver mnd. Gjør du ikke det har nemlig kredittkort noen av de høyeste rentene på markedet. Kredittkortrenter ligger gjennomsnittlig på mellom 25%-30%. Selv med små beløp kan dette bli unødvendig dyrt i lengden.

Forbrukslån blir ofte sett på som <<den store stygge ulven>> både hos banken og i samfunnet. Det er sosialt akseptert med et kredittkort, det er derimot sett ned på å ta opp forbrukslån. Kanskje det er navnet? Forbrukslån. Lån til forbruk. Kanskje det er advarslene om høye renter. Det vi glemmer, eller kanskje ignorerer er at dersom du ikke nedbetaler hele kredittkortgjelden på 30/40-dager vil rentene her være skyhøye, mye høyere enn renten på et gjennomsnittlig forbrukslån.

Dersom du ikke sitter på noe gjeld, og virkelig ikke trenger de ekstra midlene til noe uforutsett, vil vi ikke anbefale å ta opp lån kun for økt forbruk. Hvis du derimot sitter på kredittkortgjeld som du ikke klarer å nedbetale med en gang vil et forbrukslån, økonomisk sett, være en bedre løsning. Gjennomsnittsrentene på et forbrukslån ligger på rundt 11%, noe som er langt bedre enn de 25%-30% rentesatsene du sannsynligvis sitter på i dag.

Facetune.jpg

 

Her er et priseksempel:

Gjeld: 50 000,- kr. nedbetalingstid 5 år.

Kredittkort med 25% rente: Over 5 år vil totalkostnaden på dette lånet være 88 055,- kr. Du betaler her 38 055,- kr. i renter og gebyrer.

Forbrukslån med 11% rente: Over 5 år vil totalkostnaden på dette lånet være 65 228,- kr. Du betaler her 15 228,- kr. i renter og gebyrer.

Differansen på kostnaden er på hele 22 827,- kr. Du vil altså spare 22 827,- kr. over 5 år ved å refinansiere kredittkortgjelden din.   

 

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg med å finne en bedre løsning!