Boliglån

Hvis du drømmer om boligkjøpet kan det være greit å sette seg litt inn i hvordan boliglån fungerer. Et boligkjøp er en av de største investeringene du kan gjøre som privatperson og man må kunne vise at økonomien flyter fint for å kunne få låne penger til å finansiere et slikt kjøp. Her kommer det noen tips om hva boliglån er, hvilke kriterier bankene vurderer for innvilgelse av boliglån, samt noen råd om hvordan man går frem.

Boliglån er finansiering av boligkjøp. Få av oss har nok penger på konto for å kjøpe bolig fra egen lomme. Kjøpet må altså finansieres av en bank. Boliglån har vanligvis en av de laveste rentene på markedet ettersom det er basert på sikkerhet og kalkulasjon av betjening. Man bør aldri ta opp mer i lån enn man har mulighet til å håndtere både på kort og lang sikt. Bankene vil også ta med hele gjeldsbildet i kalkuleringene sine og kommer ikke til låne bort mer penger enn du har mulighet til å betale tilbake.

 

For å få et boliglån trenger man dokumentasjon på:

  • Inntekt (lønnsslipper)

  • Formue og gjeld (skattemelding)

  • Sikkerhet

Alt dette + litt til er med på å bestemme hvorvidt du får det lånet du ønsker deg.

Mange banker ønsker også at man kan vise til kundeforhold over tid. Her kan vi hjelpe. Ettersom vi har et langvarig kundeforhold med spesifikke rådgivere vil det i mange tilfeller kunne lønne seg å kjøre lånesøknaden gjennom oss. Vi tar oss av alt papirarbeidet og våre relasjoner med banken fører til at du kan få bedre vilkår enn du får til på egenhånd.

 

Så hvordan går man frem? Ta en uforpliktende prat med oss, så hjelper vi deg videre!