Låne penger

Låne penger betyr nettopp det, å låne penger. Vi har vel alle gjort det; fra venner, fra familie, eller fra diverse banker. Dette er penger som i utgangspunktet ikke er dine og som må betales tilbake. Fra venner eller familie påløper det svært sjeldent renter, men låner man fra en bank så må pengene betales tilbake + lånerentene.  

Det finnes flere ulike typer lån. De mest vanlige er:

  • Boliglån

  • Billån

  • Forbrukslån

 

Boliglån er det lånet med lavest rente, det har altså de mest gunstige rentene og vilkårene. Lånene er ofte høye, og de gis kun ved sikkerhet som for eksempel pant i bolig eller egenkapital.

Billån er lån som tas opp til finansiering av bil. Her kan man få 100% finansiering, og lånet innvilges dersom betjeningen støtter det. Altså dersom du har nok inntekt til å betjene lånet samt dine andre kostnader.

Forbrukslån er et lån man tar opp for å finansiere forbruk. Dette er et lån uten sikkerhet og vil på bakgrunn av den manglende sikkerheten ha høyere rentesats enn for eksempel et boliglån.

Tanken på å låne penger er kanskje skummel, men bankene er ikke villige til å låne ut penger over din evne. Med andre ord, de er ikke villige til å ta risikoen på at du vil kunne betale tilbake pengene dersom inntekten din ikke støtter kostnaden et lån vil medføre. For å kunne kjøpe seg bolig vil det likevel ofte være nødvendig å ta opp et lån ettersom få har så mye penger på konto som en bolig koster.

Hos oss hjelper vi deg med alt av lån, samt refinansiering. På den måten kan du kutte i rentekostnader og få gunstigere lånevilkår.

 

Ta gjerne kontakt for en gratis konsultasjon!