Sparetips

Sparing - “det lar seg ikke gjøre”, tenker kanskje du. Her skal vi gi deg noen tips til hvordan du kan få det til, selv om økonomien allerede er litt trang. Å ha mer penger til å gjøre som man vil er som kjent noe som de fleste av oss ønsker. Ved å spare litt hver dag er det faktisk mulig å booste økonomien nok til få mer økonomisk frihet.

  1. Budsjett - Lag et budsjett og hold deg til det så godt det lar seg gjøre, men vær realistisk. Et budsjett man klarer å holde i én uke er bortkastet. Budsjettet ditt skal inneholde en oversikt over alle inntekter, alle faste kostnader samt variable kostnader. Her vil det lønne seg å ha med en post til sparing også slik at sparingen er budsjettert inn.

  2. “Buffer-konto” - Redningen hvis uforutsette kostnader dukker opp! Dette er som en midlertidig sparekonto. På denne kontoen legges litt av hver måned slik at du har en ekstra buffer dersom noe skulle skje. På slutten av måneden kan du enten spare disse pengene eller bruke de på noe gøy/fint/nyttig - det bestemmer du! Ettersom dette er sparetips, vil vi vel likevel anbefale at restbeløpet spares.

  3. Prioritering - Prioritering er nøkkelordet. De fleste av oss har rom til å prioritere sparing og selv om det kan virke litt kjipt der og da vil det likevel lønne seg i lengden.

  4. Sett deg et mål -  Hva sparer du til? En ekstra hyggelig ferie, bolig, bil eller kun for å ha litt ekstra dersom tøffere tider skulle inntreffe? Sett deg uansett et sparemål slik at motivasjonen opprettholdes.

  5. Refinansier - Refinansier smålån, kredittkortgjeld og boliglån slik at du får best mulig rente. På den måten kan du spare rentekostnadene selv istedenfor å betale inn til andre. Og akkurat dette, det kan vi hjelpe deg med!

Kom gjerne innom for en gratis konsultasjon hvis du ønsker litt hjelp og råd rundt dette.

Masse lykke til med sparingen!  

Ole Straume Andersen

Webpage King