Budrunden

Ved kjøp av bolig må man vanligvis inn i en budrunde. Her byr interesserte kjøpere anonymt på prospektet. Budrunden handler ofte like mye om emosjoner, psykologi og taktikk, som pris. Det er med andre ord veldig lett å la seg rive med. Derfor er det et par huskeregler det kan være verdt å vite før man trer inn i rollen som budgiver. Og her kommer de:

           1.     Finansiering: Du kan ikke by på en leilighet uten å ha finansieringen i behold. Du må ha forhåndsgodkjent summen du byr med banken/rådgiveren din før du byr. Et bud er bindene, og dersom du ikke har en bank i ryggen kan boligkjøpet bli en fryktelig dyr affære.

*Dersom du ønsker mer informasjon rundt finansieringen av boligkjøp kan du trykke her

          2.     Finansieringsbeviset: Ikke vis finansieringsbeviset ditt til megleren. Megleren skal kunne bekrefte at du har finansiering til det du byr, men de skal ikke vite taket ditt. Dette kan de potensielt bruke mot deg for å presse opp prisen på bolig.  

          3.     Taket: Før du byr på en bolig bør du være såpass kjent med boligmarkedet at du sånn cirka kan estimere verdi på prospektet du er interessert i. Noen ganger er verdiestimatet til megler litt høyt, mens andre ganger kan det være lavere enn faktisk verdi. Det lureste er å sette et tak på hvor mye du er villig til å gi for boligen før budrunden begynner. Det er fort gjort å bli litt revet med i en spennende budrunde, så hvis du allerede har satt et pristak vil du kunne unngå å by for mye på boligen.

          4.     Kun én bolig av gangen: Pass på at du kun byr på en bolig om gangen. Budene er som sagt bindene og det finnes ingen angrerett ved kjøp eller salg av fast eiendom. Dersom du vinner begge budrundene er du i en knipe som kan ende med et erstatningskrav.

          5.     Litt mer å gå på: Dersom du har litt mer å gå på mht. finansiering vil du kanskje kunne skremme unna andre budgivere mot slutten av budrunden. Mot slutten i en intens budrunde vil budene ofte høynes med 5000,- og 10 000,- kr. Hvis man da kan klinke til med 50 000,- kr. vil man ofte skremme vekk de andre budgiverne- og vips så er boligen din!

 

Håndbakk.jpg

Det viktigste med budrunden er å vinne den, men ikke til enhver pris. Det dukker alltids opp en ny bolig, så ikke knus hele sparebøssen og mer til for å vinne budrunden. Prøv så godt det lar seg gjøre å holde hodet kaldt.

Her hos oss hjelper vi kundene våre gjennom budrunden. Vi jobber med erfarne meglere med høy kompetanse om boligmarkedet som også kan bistå med både kjøp og salg av bolig.